Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με καύσιμα τη Συρία ανάλογα με τις ανάγκες της, αφού πέρυσι απέστειλε δύο φορτηγά πλοία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας.  Παρά τις κυρώσεις κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο υπουργός και επικεφαλής της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA, Ραφαέλ Ραμίρες, επιβεβαίωσε πως πέρυσι η Βενεζουέλα έστειλε τουλάχιστον δύο φορτηγά πλοία με καύσιμα.   

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος υποστηρίζει τον Μπασάρ αλ Άσαντ, εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον της διεθνούς κοινότητας, καθώς θεωρεί πως θέλει να αναμιχθεί στα εσωτερικά της Συρίας.   

Ακόμη, η Βενεζουέλα στράφηκε κατά των κυρώσεων στη Συρία και το Ιράν, χώρες με τις οποίες διατηρεί οικονομικές και πολιτικές σχέσεις.   

Από την πλευρά τους η Ευρωπαίκή Ένωση και οι ΗΠΑ επέβαλαν χθες νέες κυρώσεις κατά της Συρίας, με στόχο να παρεμποδίσουν την καταστολή κατά των αντικαθεστωτικών και να απομονώσουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ.   

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πάνω από 7.600 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο στη Συρία.