Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αναμένεται να συνομιλήσει σήμερα στην Τουρκία με τούρκους αξιωματούχους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί μεταξύ άλλων και ο επίμαχος σχηματισμός παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ο παλαιστίνιος αξιωματούχος, ο οποίος θα παραμείνει τρεις ημέρες στην Τουρκία, θα συναντηθεί απόψε με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. 

Ο Αμπάς θα συζητήσει για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, για την ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή, για την πολιτική συναίνεση μεταξύ των παλαιστινιακών πλευρών, δήλωσε διπλωματική πηγή. Αύριο Τετάρτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αμπάς και ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ συναντήθηκαν την Τετάρτη στο Κάιρο για νέες συνομιλίες σε σχέση με το σχηματισμό μιας παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η Τουρκία πάντως επιδιώκει να έχει το ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ της Φάταχ και της Χαμάς.