Οι παράνομες δωροδοκίες εκ μέρους της εφημερίδας The Sun σε διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να αποκτήσει αποκλειστικές πληροφορίες ήταν συνηθισμένη υπόθεση, δήλωσε χθες Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας. Η Σου Άκερς, στέλεχος της αστυνομίας, δήλωσε ότι στην εφημερίδα γινόταν ανοιχτές συζητήσεις για χρηματισμούς διαφόρων δημοσίων υπαλλήλων και ότι οι χρηματισμοί αυτοί είχαν την έγκριση ανώτερων στελεχών της Sun.

Η Άκερς έκανε τις δηλώσεις μία ημέρα μετά την κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας, την οποία ο Ρούπερτ Μέρντοκ αποφάσισε να εκδώσει για να καλύψει το κενό που άφησε η αναστολή έκδοση της News of the World το περασμένο καλοκαίρι εξ αιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών.

Την ίδια στιγμή ο όμιλος Μέρντοκ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποζημιώσει την τραγουδίστρια Σαρλότ Τσερτς με 600.000 βρετανικές λίρες σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό ύστερα από την αγωγή της Τσερτς για παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων.  

Η Άκερς αποκάλυψε ότι η εφημερίδα δωροδοκούσε όχι μόνο στελέχη της αστυνομίας, αλλά και εργαζόμενους στα υπουργεία Αμύνης, Υγείας κά Μάλιστα, σύμφωνα με την Άκερς, ένα στέλεχος της αστυνομίας είχε εισπράξει συνολικά περισσότερα από 100.000 ευρώ.  

Ο Μέρντοκ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν παραλθόν και ότι η διεύθυνση της εφημερίδας είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να μη ξανασυμβούν ανάλογα περιστατικά.

Πηγή: tovima.gr