Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Χριστόφια- Έρογλου για το περιουσιακό


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη 
Ντερβίς Έρογλου. Με αντικείμενο το περιουσιακό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι  «ακόμη δεν μπορώ να πω ότι έχει η συζήτηση αποτελέσματα», ενώ σε ερώτηση αν είναι ελλιπή τα στοιχεία που έδωσε η τουρκοκυπριακή πλευρά απάντησε: «Έτσι θεωρώ εγώ, τουλάχιστον, ή δίνονται στοιχεία, τα οποία θεωρούν ότι συμφέρουν στην πλευρά τους για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους. Κατά συνέπεια έχουμε δρόμο ακόμα». Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο γγ του ΟΗΕ δεν θα ρισκάρει, όπως είπε, να συγκαλέσει την όποια διάσκεψη και να αποτύχει, εάν δεν υπάρξει η αναγκαία πρόοδος και αν δεν επιλυθούν οι εσωτερικές πτυχές. Εμείς, τόνισε, χωρίς να υλοποιηθεί η προϋπόθεση αυτή δεν θα πάρουμε μέρος. 

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου στις 8 Μαρτίου για να συνεχίσουν τη συζήτηση για το περιουσιακό. 

Ο κ. Ντάουνερ επισήμανε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι καλές, ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχουν διαφορές απόψεων, αλλιώς δεν θα υπήρχε διαπραγμάτευση».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο