Εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), ειδικός σε θέματα εξοπλισμών, Μίχαελ Γκρόσεκ, επέκρινε τις υψηλές αμυντικές δαπάνες της επαπειλούμενης με χρεοκοπία Ελλάδας και κατηγόρησε τη χώρα  για «υπερβολικούς εξοπλισμούς».
«Ο ελληνικός αμυντικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να κατανοηθεί ορθολογικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD επί εξοπλιστικών θεμάτων στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung». «Αν η Γερμανία ζούσε υπό τις ελληνικές συνθήκες, με δεδομένο τον πληθυσμό της, θα έπρεπε να έχουμε στη Γερμανία ένα εκατομμύριο στρατιώτες» είπε.
Είναι εξοργιστικό – πρόσθεσε – το γεγονός ότι η τρόικα προβλέπει περικοπές στις συντάξεις, αλλά όχι στον στρατό.

 Η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται υπερβολικά για την εγχώρια εξοπλιστική βιομηχανία, δήλωσε επικριτικά ο ίδιος. Και η γερμανική αμυντική βιομηχανία έκανε χρήση της διαφθοράς στην Ελλάδα ως τρόπου για την προώθηση των προϊόντων της.

Το 2010 η Γερμανία πούλησε οπλισμό στην Ελλάδα έναντι 403 εκατ. ευρώ. «Αν συνεχιστεί αυτό, ο φορολογούμενος δεν θα εξυγιάνει τους Έλληνες, αλλά την εγχώρια παραγωγή εξοπλισμών, π.χ. της Βαυαρίας», πρόσθεσε.  

H Αθήνα, κατέληξε, θα πρέπει να ακυρώσει άμεσα παραγγελίες, όπως εκείνες των 60 Eurofighter.

Πηγή: tovima.gr