Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δεν διατήρησε υψηλό το ποσοστό δημοτικότητάς του παρά το «όχι» που είπε στη νέα δημοσιονομική συνθήκη της ΕΕ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos MORI Political Monitor.    Η δημοσκόπηση για τις προθέσεις των ψηφοφόρων που δημοσιεύται σήμερα εμφανίζει τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς να προηγούνται με 41%, ενώ οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν το 35% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες το 12%.  
   
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει μείωση τριών ποσοστιαίων μονάδων στη δημοτικότητα των Συντηρητικών από τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα αυτή να βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν πριν από το βέτο του Κάμερον.  
    
Μόνο τέσσερις στους δέκα Βρετανούς είναι σήμερα ευχαριστημένοι και το ποσοστό αποδοχής του Κάμερον είναι δέκα ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το αντίστοιχο του Ιανουαρίου παρότι ο συντηρητικός ηγέτης παραμένει ο δημοφιλέστερος μεταξύ των ηγετών των τριών μεγάλων κομμάτων.  
 
Η βελτιωμένη εικόνα των Εργατικών στη δημοσκόπηση δεν ισχύει και για τον ηγέτη του κόμματος Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος αντικατέστησε τον Γκόρντον Μπράουν μετά τις εκλογές του 2010 που τερμάτισαν την 13χρονη διακυβέρνηση των Εργατικών.