Κανονικά σήμερα Τετάρτη οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την εξάωρη στάση εργασίας, την οποία είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.  
Το συνδικάτο είχε καλέσει τους ελεγκτές σε εξάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 5 μέχρι 11 το πρωί, σε ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου.   

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου το ειδικό βάρος της εξαγγελθείσας απεργίας συμπαράστασης θα ήταν το ίδιο με αυτό της κύριας απεργίας και θα οδηγούσε σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου.  

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Lufthansa και η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Fraport. Ισχυρίστηκαν ότι γίνεται κατάχρηση της μονοπωλιακής θέσης που κατέχουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της ασφάλειας του αεροδρομίου.  

Την Παρασκευή κατέληξαν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις βοηθών εδάφους και διοίκησης αεροδρομίου για μισθολογικά ζητήματα.  

Εν τω μεταξύ με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι και σε άλλα αεροδρόμια της Γερμανίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου, Τέγκελ και Σένεφελντ.  

Ζητούν καλύτερες κλαδικές συμβάσεις και δηλώνουν έτοιμοι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μόλις αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Οι εργοδότες επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατές καλύτερες συμβάσεις στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.


Mε πληροφορίες από skai.gr