Οι γερμανικές «ηγεμονικές τάσεις» της Γερμανίας εντός της Ε.Ε. φαίνεται πως αποδίδουν στο εσωτερικό για την Άνγκελα Μέρκελ. Η δημοτικότητα της γερμανίδας καγκελαρίου βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της από το 2009, οπότε επανεξελέγη, παρά τις αυξανόμενες εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το γερμανικό περιοδικό Stern. Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε σήμερα, έδειξε ότι η δημοτικότητα της Μέρκελ αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011, στις 64 στην κλίμακα εμπιστοσύνης 0-100. Το ποσοστό αυτό αποτελεί το υψηλότερο από το 2009 οπότε σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Η γερμανίδα καγκελάριος προηγείται με οκτώ μονάδες μτων Πέερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοί της για την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2013.

Η δημοτικότητα του επικεφαλής του FDP Φίλιπ Ρέσλερ σημείωσε μόνο μικρή άνοδο σε σχέση με τον Δεκέμβριο και ανήλθε στις 31 μονάδες.

Σε επίπεδο κομμάτων, το κόμμα της Μέρκελ παραμένει μπροστά στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνοντας 38 μονάδες, ενώ το SPD έρχεται δεύτερο με 26. Ακολουθούν οι Πράσινοι  με 14 μονάδες, ενώ το FDP κέρδισε μία μονάδα και έφτασε τις 3.