current views are: 1

29 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση14:02

Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα διαδηλώνουν για την κοινωνική δικαιοσύνη και την απασχόληση

Με το σύνθημα «Αρκετά» και το μήνυμα προς τους πολιτικούς ότι υπάρχουν εναλλακτικές απέναντι στη λιτότητα διαδηλώνουν σήμερα, Τετάρτη, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.

Δημοσίευση 14:02’
αρθρο-newpost

Με το σύνθημα «Αρκετά» και το μήνυμα προς τους πολιτικούς ότι υπάρχουν εναλλακτικές απέναντι στη λιτότητα διαδηλώνουν σήμερα, Τετάρτη, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.

Με το σύνθημα «Αρκετά» και το μήνυμα προς τους πολιτικούς ότι υπάρχουν εναλλακτικές απέναντι στη λιτότητα διαδηλώνουν σήμερα, Τετάρτη, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα. Η νέα ευρωπαϊκή ημέρα δράσης έρχεται την παραμονή της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και η Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ζητούν από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27» να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Πρέπει να βάλουμε την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων» τονίζει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές στη λιτότητα και τη δημοσιονομική πειθαρχία που προβάλλονται ως απάντηση στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρώπη.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σχέδιο ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης, τονίζει η ETUC επισημαίνοντας ότι το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που πιθανότατα θα υιοθετηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, απειλεί να βυθίσει την Ευρώπη στην ύφεση και ουσιαστικά είναι μία Συνθήκη που θεσμοθετεί τη λιτότητα.

«Δεν υπάρχει ένα κοινό σχέδιο που να δίνει μια κοινωνική διάσταση στην Ευρώπη. Είναι μια Ευρώπη της αγοράς» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της Γαλλίας CGT, Μπερνάρ Τιμπό.

«Αυτή η επιλογή της ευρωπαϊκής Συνθήκης που επιβάλλει δημοσιονομικούς περιορισμούς, ένα πλαίσιο εθνικών πολιτικών για περιορισμούς μας οδηγεί στην ύφεση» σημειώνει ο Τιμπό, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν ζητείται η γνώμη του λαού σε τόσο σημαντικά θέματα -ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέρριψε την Τρίτη κάθε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα