Το ενδιαφέρον για ανέγερση νοσοκομείου στην Καμπούλ διατύπωσε η Βουλγαρία κατά τη συνάντηση του Βούλγαρου προέδρου Ρόσεν Πλεβνέλιεφ με τον Αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καρζάι στην αφγανική πρωτεύουσα. Οι αφγανικές αρχές εξέφρασαν ετοιμότητα να διαθέσουν τη γη για το έργο. 
Ο Βούλγαρος πρόεδρος είπε ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από Βούλγαρους επιχειρηματίες να αναπτύξουν επιχειρηματικές επαφές και εμπορικές σχέσεις με το Αφγανιστάν και εξέφρασε την ετοιμότητα να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες.


Οι κ. Καρζάι και Πλεβνέλιεφ συζήτησαν ευκαιρίες για από κοινού πρωτοβουλίες και το σχέδιο ανέγερσης νοσοκομείου είναι μία από αυτές.


Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για τη συνεισφορά των βουλγαρικών στρατευμάτων στην Καμπούλ και στην Κανταχάρ για την ενίσχυση της ασφάλειας στη χώρα.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στο θέμα της εκπαίδευσης νέων Αφγανών διπλωματών και σπουδαστών. Ο κ. Καρζάι δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον στη χώρα του να μεταβούν στη Βουλγαρία νέοι για να σπουδάσουν στις πανεπιστημιακές σχολές ιατρικής, αρχιτεκτονικής και πολιτικών μηχανικών.

Ο κ. Πλεβνέλιεφ πραγματοποίησε την Τετάρτη αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Βουλγαρίας που μεταβαίνει στην ασιατική χώρα.