Το twitter χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, προκειμένου να επικοινωνήσει με τους συμπατριώτες του μετά τη νέα χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.   
Μπορεί στα wikileaks (και όχι μόνο) να εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για την υγεία του, όμως, ο ίδιος ήταν σαφής στο μήνυμα που έστειλε από το εξαιρετικά δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Θα ζήσουμε και θα νικήσουμε».

Ήταν η πρώτη φορά μετά από μία εβδομάδα σιωπής που ο πρόεδρος της χώρας έδινε σημεία ζωής. Ως γνωστόν, ταξίδεψε στην Αβάνα για να υποβληθεί σε μια ακόμα επέμβαση. 

Κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος για την κατάσταση της υγείας του Τσάβες. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει πλέον ξεπεράσει το πρόβλημα με τον καρκίνο, ωστόσο, πρόσφατα απόρρητα έγγραφα των Wikileaks δίνουν μια διαφορετική εικόνα. 

Οι Ρώσοι γιατροί που κλήθησαν στην Κούβα εκτιμούν ότι δεν έχει πάνω από δύο χρόνια ζωής. Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με τα Wikileaks, έχουν ασκήσει κριτική στους Κουβανούς συναδέλφους τους για τον τρόπο που έχουν χειριστεί τον καρκίνο. 

Με αφορμή τη νέα χειρουργική επέμβαση, υπήρξαν αρκετές φωνές που καλούσαν τον Τσάβες να μεταβεί στη Βραζιλία, προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία και να αφήσει την Αβάνα. Εκείνος βέβαια δεν τις άκουσε. 

Τον ερχόμενο Οκτώβριο, ο Τσάβες θα διεκδικήσει την τρίτη συνεχόμενη επανεκλογή του στην προεδρία της Βενεζουέλας.  
Η Αντιπολίτευση αυτή τη φορά εμφανίζεται πολύ πιο αποφασισμένη να βάλει τέλος στην 13χρονη πολιτική του κυριαρχία, επιλέγοντας έναν νέο, μετριοπαθή και άφθαρτο υποψήφιο, αρκετά ικανό να γοητεύσει τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά στηρίζουν τον Τσάβες. 


πηγή: tovima.gr
 
TAGS