Εκατομμύρια βρετανοί πολίτες αντιμετώπισαν σήμερα προβλήματα στις μετακινήσεις τους καθώς οι εργαζόμενοι στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, την τρίτη κινητοποίησή τους από το Σεπτέμβριο, με αφορμή τις σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας.

 Η εταιρία Transport for London, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο, διέψευσε ότι η πόλη παρέλυσε, λέγοντας ότι περίπου το 40% των τρένων του υπογείου κινήθηκαν καθώς και οι συρμοί των Ντόκλαντς (Docklands Light Railway), που εξυπηρετούν το οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας, στα ανατολικά.

Ωστόσο, το συνδικάτο των εργαζομένων στις μεταφορές RMT (Rail Maritime and Transport) ανακοίνωσε ότι οι συρμοί του μετρό είτε δεν πραγματοποίησαν δρομολόγια, είτε πραγματοποίησαν κάποια από αυτά, ενώ κυκλοφόρησαν και κάποια τρένα εκτός υπηρεσίας σε κλειστούς σταθμούς καθώς η συμμετοχή στην απεργία παραμένει "συμπαγής".

Οι εργαζόμενοι στον υπόγειο διαμαρτύρονται κατά του σχεδίου της επιχείρησης London Underground να απολύσει 800 υπαλλήλους της στο πλαίσιο της μείωσης του προσωπικού στους σταθμούς και του ωραρίου λειτουργίας σε κάποια από τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων.

Το δίκτυο, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1863, εξυπηρετεί περίπου τρία εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά και σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους οι απεργίες κοστίζουν στην πρωτεύουσα μέχρι και 50 εκατομμύρια στερλίνες τη μέρα.

Το RMT, το οποίο δηλώνει ότι οι απολύσεις θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συγκοινωνιών, κάλεσε τον δήμαρχο της πρωτεύουσας, Μπόρις Τζόνσον, να επέμβει για να τις αποτρέψει.