Εντοπίστηκαν τελικά την Πέμπτη από τις συριακές αρχές οι σοροί της αμερικανίδας δημοσιογράφου Μαρί Κόλβιν και του γάλλου φωτογράφου Ρεμί Οσλίκ στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, η οποία ανακατελήφθη από τον τακτικό στρατό. Οι δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά το βομβαρδισμό ενός κέντρου Τύπου που είχαν στήσει οι αντάρτες στην Μπάμπα Αμρ και το οποίο βομβαρδίστηκε από το στρατό.  
   
Κάνοντας λόγο για την ανακάλυψη ενός τρίτου πτώματος, η «υπεύθυνη πηγή» μίλησε για τον ισπανό δημοσιογράφο Χαβιέρ Εσπινόσα, αλλά αυτός ο τελευταίος, σύμφωνα με την εφημερίδα του, την «Ελ Μούντο», κατάφερε να φτάσει την Τετάρτη στο Λίβανο και «η κατάσταση της υγείας του είναι τέλεια». Βγήκε σώος και αβλαβής από το βομβαρδισμό της Τετάρτης κατά τον οποίο σκοτώθηκαν οι δύο συνάδελφοί του.  
   
Οι τρείς σοροί θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Δαμασκού όπου θα εξεταστούν από ιατροδικαστή. Η Συρία θα ζητήσει δείγματα DNA από τις αντίστοιχες χώρες τους για να ταυτοποιήσει τις σορούς, οι οποίες θα παραδοθούν στη συνέχεια στις πρεσβείες της Πολωνίας, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ισπανίας παρουσία εκπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και της Αραβικής Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, διευκρινίσθηκε από το υπουργείο.
TAGS