Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και φαβορί των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως «δεν έχει αποφασίσει» αν θα παραμείνει πάνω από 20 χρόνια στην εξουσία, κάτι που θα ήταν «φυσιολογικό» αν οι Ρώσοι το ήθελαν, ενώ δήλωσε επίσης «ευτυχής» που υπάρχει αμφισβήτηση κατά του καθεστώτος του λέγοντας πως την θεωρεί μια «καλή εμπειρία», πριν προσθέσει ότι η «πλειοψηφία» τον υποστηρίζει, μετέδωσαν σήμερα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.   «Είμαι, για παράδειγμα, πολύ ευτυχής που υπάρχει αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο Πούτιν ερωτηθείς από ξένα μέσα ενημέρωσης για το πρόσφατο κύμα αμφισβήτησης στη Ρωσία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία.  
   
«Αυτό σημαίνει πως οι αρχές, η εκτελεστική εξουσία και οι αντιπρόσωποι πρέπει να αντιδράσουν με ζωντάνια σ' αυτό που συμβαίνει στη χώρα, στη διάθεση των ανθρώπων και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους», πρόσθεσε.  
   
Ο Πούτιν, ο οποίος επιδιώκει να επιστρέψει στην προεδρία για μια τρίτη θητεία μετά από εκείνες που ολοκλήρωσε από το 2000 ως το 2008, δήλωσε εντούτοις πως είναι σίγουρος ότι έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ρώσων, ακόμη και στις μεγάλες πόλεις και στους κόλπους της μεσαίας τάξης, όπου λέγεται πως η αντιπολίτευση είναι πιο δημοφιλής.  
   
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι το 2008 υποψήφιος για μια τρίτη προεδρική θητεία, είναι το μεγάλο φαβορί των εκλογών της Κυραικής και οι οπαδοί του υπολογίζουν σε μεγάλη νίκη του από τον πρώτο γύρο.