Χιλιάδες άνθρωποι αποτίουν σήμερα φόρο τιμής στον μεγάλο ιταλό τραγουδιστή και στιχουργό Λούτσιο Ντάλα, σχηματίζοντας από το πρωί ουρές στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου βρίσκεται το φέρετρό του.    Το δημαρχιακό μέγαρο πρόκειται να παραμείνει ανοικτό μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ πολλοί θέλησαν να συνοδεύσουν τη σορό, κατά τη μεταφορά της από το σπίτι του Λούτσιο Ντάλα μέχρι το προαύλιο του δήμου.   

Άνθρωποι κάθε ηλικίας με ένα λουλούδι ή με ένα σημείωμα στο χέρι συρρέουν από το πρωί, περιμένοντας υπομονετικά, προκειμένου να αποχαιρετίσουν τον ερμηνευτή του «Καρούζο».   

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν: ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, ο γιός του Μπεττίνο Κράξι, Βιττόριο, τραγουδιστές όπως οι Τζοβανόττι, Σαμουέλε Μπερσάνι, Ορνέλλα Βανόνι και πολλοί άλλοι.   

Επίσης, με απόφαση του δήμου, στους δρόμους γύρω από την Πιάτσα Ματζιόρε, τη μεγαλύτερη πλατεία της Μπολόνια, ακούγονται τραγούδια του μεγάλου συνθέτη και ερμηνευτή.   

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, στις 2 το μεσημέρι στην εκκλησία «Σαν Πετρόνιο».   

Τέλος, μετά από αίτημα της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων της χώρας, η θρησκευτική τελετή δεν θα συνοδεύεται από μουσικά κομμάτια του Λούτσιο Ντάλα