Οι ρύποι από τα εργοστάσια στην επαρχία Γκουανγκτόνγκ της Κίνας έχουν δηλητηριάσει τουλάχιστον 160 παιδιά, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.    Σε παιδιά από την πόλη Ντονγκτάνγκ στην περιοχή Ρενχούα ανιχνεύτηκαν αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους, αφού εισέπνευσαν μολυσμένο με μόλυβδο αέρα και κατανάλωσαν μολυσμένες τροφές.
   
Το επίπεδο μολύβδου στο περιβάλλον της συγκεκριμένης πόλης είναι υψηλότερο από το κανονικό, καθώς στην περιοχή γίνεται εξόρυξη μολύβδου και ψευδαργύρου.   

Τα στοιχεία που μεταδόθηκαν προέρχονται από τις πρώτες έρευνες και στον έλεγχο δειγμάτων αίματος από 531 κατοίκους της περιοχής, ενώ δεν κατονομάζονται τα εργοστάσια που ευθύνονται.   

Στην Κίνα, η μόλυνση από μόλυβδο αποτελεί συχνό φαινόμενο και έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες γονέων, τα παιδιά των οποίων επλήγησαν από τη μόλυνση. Πιο συγκεκριμένα, για τα παιδιά ο μόλυβδος είναι ιδιαίτερα βλαπτικός και επηρεάζει την ικανότητα μάθησης και τη συμπεριφορά τους.   

Το Πεκίνο δεσμεύτηκε να περιορίσει τη μόλυνση από μόλυβδο και τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσε πως θα κλείσει τα τρία τέταρτα των εργοστασίων συσσώρευσης μολύβδου.   

Η καθημερινή έκθεση σε μικρές ποσότητες μολύβδου καταστρέφει το νευρικό και αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου και τα νεφρά και προκαλεί αναιμία και υπέρτααση.
TAGS