Κατά τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ρωσίας καταγράφηκαν περιστατικά νοθείας σε πολλά εκλογικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μία μη κυβερνητική οργάνωση.   «Τα ίδια πρόσωπα ψήφισαν στα εκλογικά τμήματα 2164 και 2166» στη Μόσχα, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του το κόμμα Γιάμπλοκο που έχει στείλει παρατηρητές σε όλη τη χώρα.

«Στο Βλαδιβοστόκ, στο εκλογικό τμήμα 155, ψηφοφόροι ανακάλυψαν όταν πήγαν να ψηφίσουν ότι είχαν ήδη ψηφίσει...», προσθέτει το κόμμα, του οποίου ο υποψήφιος Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στις εκλογές εξαιτίας παρατυπιών στη συγκέντρωση των δύο εκατομμυρίων ψήφων που χρειαζόταν.

Ακόμη, το Κομμουνιστικό Κόμμα και η ΜΚΟ Golos καταγγέλουν περιπτώσεις νοθείας και παραβιάσεις των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας. 

Η εκλογική διαδικασία άρχισε στις 22:00 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στις 19:00. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από την πλευρά του, εκτιμά πως θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο, παρά το έντονο κύμα αμφισβήτησης της διακυβέρνησής του. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Πούτιν θα νικήσει στον πρώτο γύρο των εκλογών με ποσοστό περίπου 60%. 

Ο Πούτιν αντιμετωπίζει τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία: τον κομμουνιστή Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στη δεύτερη θέση, τον λαϊκιστή Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, τον δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Πρόχοροφ και τον κεντρώο Σεργκέι Μιρόνοφ.