current views are: 1

4 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση11:32

Έτοιμο το Ισραήλ να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Με σημερινή του ανακοίνωση το Ισραήλ έκανε γνωστό πως είναι έτοιμο να βοηθήσει τις διεθνείς προσπάθειες αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Δημοσίευση 11:32’
αρθρο-newpost

Με σημερινή του ανακοίνωση το Ισραήλ έκανε γνωστό πως είναι έτοιμο να βοηθήσει τις διεθνείς προσπάθειες αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Με σημερινή του ανακοίνωση το Ισραήλ έκανε γνωστό πως είναι έτοιμο να βοηθήσει τις διεθνείς προσπάθειες αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.  Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν χαρακτήρισε την καταστολή της εξέγερσης από το καθεστώς Ασαντ «πιο φρικτή και από τις ταινίες τρόμου του Χόλιγουντ» και έκανε έκκληση για μεγαλύτερες διεθνείς προσπάθειες ώστε να τερματιστεί η βία.   

«Στο Ισραήλ πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να σταματήσουν οι βιαιότητες και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όποια ανθρωπιστική βοήθεια κριθεί αναγκαία», δήλωσε ο Λίμπερμαν, επισημαίνοντας όμως πως το Ισραήλ δεν θα ενεργήσει ανεξάρτητα σε αυτό το θέμα.   

«Πρέπει να παραμερίσουμε την πολιτική. Αυτό που συμβαίνει (στη Συρία) είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα. Πρέπει να προσφέρουμε βοήθεια», τόνισε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών. «Θα προσφέρουμε ό,τι είναι αναγκαίο, ό,τι μας ζητήσουν», πρόσθεσε.  

Το Ισραήλ δεν παίρνει ανοικτά θέση για την κρίση στη Συρία, παρόλο που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου την περασμένη εβδομάδα καταδίκασε «τις εγκληματικές σφαγές αθώων αμάχων».   

Ο Λίμπερμαν είπε ακόμα πως το θέμα της Συρίας περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχει αύριο Δευτέρα ο Νετανιάχου με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.   

Τέλος, ο Λίμπερμαν επισήμανε πως η ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει την αιματοχυσία στην Συρία προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσο το Ισραήλ μπορεί να βασίζεται στις ξένες υποσχέσεις για υποστήριξη.


σχετικα αρθρα