Η γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί να συναντηθεί με το σοσιαλιστή υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο I-Tele η πρώτη γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί.   Ο Φρανσουά Ολάντ «είχε ζητήσει ευγενικά μια συνάντηση με την κυρία Μέρκελ. Εκείνη είπε ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο», τόνισε η Ομπρί.  
   
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, πολλοί Eυρωπαίοι συντηρητικοί συμφώνησαν να μποϊκοτάρουν το σοσιαλιστή υποψήφιο, φαβορί στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές.  
   
Η Μέρκελ και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξή τους προς το Νικολά Σαρκοζί, ενώ στη διάρκεια των επισκέψεων που έχει πραγματοποιήσει από το Δεκέμβριο στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία, ο Ολάντ δε συναντήθηκε με κανέναν από τους πρωθυπουργούς των χωρών αυτών.   
   
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Μέρκελ, του Μάριο Μόντι και του Ντέιβιντ Κάμερον να μποϊκοτάρουν τον Ολάντ, λόγω της πρόθεσης του σοσιαλιστή υποψηφίου να επαναδιαπραγματευτεί, σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές, το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας.