Η Σούπερ Τρίτη, μητέρα των μαχών για τους προεδρικούς υποψηφίους στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και ο Μιτ Ρόμνι ανεβάζει τους τόνους της ρητορικής προειδοποιώντας το αμερικανικό έθνος πως το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα εάν επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. «Ο Ομπάμα δεν επέβαλε την ιδέα ότι έχει στο τραπέζι τις στρατιωτικές επιλογές» λέει ο Μιτ Ρόμνι, φαβορί για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος, με φόντο τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Λευκό Οίκο.

«Εάν ο Μπαράκ Ομπάμα επανεκλεγεί, το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα και ο κόσμος θα αλλάξει αν γίνει κάτι τέτοιο» είπε ο Ρόμνι σε ομιλία του στο Σνέλβιλ της Τζόρτζια την Κυριακή, εν όψει των προκριματικών εκλογών της Τρίτης σε δέκα αμερικανικές πολιτείες.

«Ο πρόεδρος (Ομπάμα) δεν εφάρμοσε κυρώσεις που να παραλύσουν το Ιράν. Είναι απαράδεκτο για την Αμερική να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα» ανέφερε ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα χειριστεί διαφορετικά το θέμα του Ιράν.

«Θα έχω στρατιωτικές επιλογές. Θα αποφασίσω δραστικές κυρώσεις και θα τις εφαρμόσω και θα απευθυνθώ στον ιρανικό λαό (για να τον προειδοποιήσω) για τον κίνδυνο που διατρέχει με την απόκτηση πυρηνικών όπλων» είπε.

Μέχρι στιγμής ο Ρόμνι προηγείται έναντι των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές εκλογές της Σούπερ Τρίτης.

Πηγή: in.gr