Ιάπωνας ιερέας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νότια Κορέα, έπειτα από την επιυμία πολλών κατοίκων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, οι οποίοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη γειτονική χώρα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο ιερέας Νγκάτο Τσουμπόι από την Φουκουσίμα, όπου πριν από ένα χρόνο συνέβη το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα μετά το Τσερνόμπιλ, επισκέφτηκε τον Φεβρουάριο την περιοχή Γιανγκσού της Νότιας Κορέας, διευκρίνισε νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

«Ήρθε μαζί με αρκετούς εργολάβους κατασκευών και μας ενημέρωσε ότι θέλει να αγοράσει γη σε περιοχή που μοιάζει με την Φουκουσίμα στην δική μας περιφέρεια ή σε αυτήν του Γεζού», ενός νησιού στα νότια της χώρας, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο ιερέας επισήμανε πως δεκάδες κάτοικοι της περιοχής της Φουκουσίμα θέλουν να ζήσουν σε μια ασφαλή περιοχή, όπου τα παιδιά τους θα μεγαλώσουν χωρίς το φόβο της ραδιενέργειας.

Ο ίδιος πιστεύει πως το Γιανγκσού, με κύριες οικονομικές δραστηριότητες την καλλιέργεια ρυζιού και την κτηνοτροφία, έχει πολλές ομοιότητες με την Φουκουσίμα.