Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει την απόφαση να εξαπολύσει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Ο Ομπάμα κάλεσε να δοθεί περισσότερος χρόνος ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν το συντονισμό τους για το θέμα, αλλά παρέμειναν οι διαφορές για το πώς μπορεί να εμποδιστεί η Ισλαμική Δημοκρατία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Η πίεση [η οποία ασκείται στο Ιράν] μεγεθύνεται, αλλά ο χρόνος εξαντλείται», φέρεται να είπε ο Νετανιάχου στον Ομπάμα στην συνάντησή τους κεκλεισμένων των θυρών. Ο Ομπάμα -ο οποίος αντιμετωπίζει πιέσεις από το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ και τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ βρίσκεται σε χρονιά εκλογές- επεδίωξε να καθησυχάσει το Νετανιάχου ότι και η Ουάσινγκτον διατηρεί τη στρατιωτική επιλογή ανοικτή.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι το Ισραήλ «έχει δικαίωμα να αμυνθεί, μόνο του», κατά τις ίδιες πηγές, ενώ ο Ομπάμα επανέλαβε από την πλευρά του ότι «πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα παράθυρο που επιτρέπει μια διπλωματική λύση στο θέμα».