Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραμένει προσηλωμένος στις διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, μετά την έκκληση του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
 «Ο πρόεδρος έχει ζητήσει επανειλημμένως τον άμεσο τερματισμό της βίας στη Συρία. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στις διπλωματικές και πολιτικές προσεγγίσεις και όχι σε μία στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βιέτορ.

«Η καλύτερη ευκαιρία μας να το κάνουμε και να προχωρήσει μία πολιτική μετάβαση είναι να συνεχίσουμε να απομονώνουμε το καθεστώς, να αποκλείουμε σημαντικές πηγές εσόδων και να ωθούμε την αντιπολίτευση να ενωθεί υπό ένα ξεκάθαρο σχέδιο μετάβασης που αφήνει χώρο στους Σύρους κάθε πίστης και εθνότητας», ανέφερε.

Χθες, ο γερουιαστής Τζον Μακέιν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ηγηθούν διεθνούς προσπάθειας για την προστασία των συριακών πόλεων μέσω αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων των κυβερνητικών δυνάμεων.

Πηγή: Reuters/naftemporiki.gr

Σχετικό θέμα: Αεροπορικές επιδρομές κατά του Ασάντ ζητά ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν