Το FBI δίνει ένα εκατ. δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες για πρώην πράκτορά του


Αμοιβή ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα δοθεί από το FBI σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και την ασφαλή επιστροφή στις ΗΠΑ του πρώην πράκτορα της ομοσπονδιακής αστυνομίας Ρόμπερτ Λέβινσον, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από πέντε χρόνια στο Ιράν. O διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ έκανε την ανακοίνωση αυτή παρουσία της συζύγου του αγνοούμενου και περίπου σαράντα νυν και πρώην πρακτόρων του FBI που είχαν συγκεντρωθεί για να της εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Ο Λέβινσον, που στις 10 Μαρτίου θα κλείσει τα 64 χρόνια του, είχε αποχωρήσει από το FBI πριν από μια δεκαετία. Εργαζόταν έκτοτε ως ιδιωτικός ντετέκτιβ και εξαφανίστηκε στις 9 Μαρτίου 2007 στο νησί Κις ενώ ερευνούσε μια υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων. Έκτοτε, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πού βρίσκεται ή ποιοι ευθύνονται για την εξαφάνισή του.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο Λέβινσον είναι ζωντανός και κρατείται κάπου στη νοτιοδυτική Ασία. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο Λέβινσον πάσχει από διαβήτη και υπέρταση, γεγονός που εντείνει την ανησυχία της οικογένειάς του και των αρχών για την κατάστασή του.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο