Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, υποστήριξε χθες ότι υπάρχουν «πολλοί ξένοι» στη Γαλλία, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει να λειτουργήσει καλά το σύστημα ενσωμάτωσης, κι υποσχέθηκε ότι εάν επανεκλεγεί θα μειώσει στο μισό τον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα κάθε χρόνο.  
«Το σύστημα ενσωμάτωσης που διαθέτουμε λειτουργεί όλο και πιο άσχημα, διότι έχουμε πολλούς ξένους στο έδαφός μας και δεν είμαστε πλέον σε θέση να τους βρίσκουμε στέγη, θέση εργασίας, σχολείο», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί σε μια εκπομπή την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο France 2.  

«Την επόμενη πενταετία, θεωρώ ότι, για να ανακτήσουμε καλές συνθήκες ενσωμάτωσης, πρέπει να μειώσουμε στο μισό τον αριθμό των ανθρώπων που υποδεχόμαστε, δηλαδή να φθάσουμε από τους 180.000 [στους] περίπου 100.000», πρότεινε ο Γάλλος πρόεδρος.  

Εξάλλου θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα αλληλεγγύης και άλλα κοινωνικά ωφελήματα εκείνοι οι μετανάστες οι οποίοι ζουν στη Γαλλία ήδη 10 χρόνια και έχουν εργαστεί στη χώρα τα 5 από αυτά, δήλωσε ο Σαρκοζί. Σήμερα, οι ξένοι που ζουν στη Γαλλία απολαμβάνουν των ίδιων κοινωνικών δικαιωμάτων με τους Γάλλους πολίτες.


Με πληροφορίες από tovima.gr