Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε την κατασκευή περισσότερων οχημάτων που θα χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα, καθώς και την θεσμοθέτηση φοροαπαλλαγών για να δοθούν κίνητρα στους αμερικανούς να χρησιμοποιούν τέτοια οχήματα, σε μια περίοδο που αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων.   Ο κ. Ομπάμα την Τετάρτη άρχισε την προεκλογική εκστρατεία του από την Βόρεια Καρολίνα, όπου επισκέφθηκε εργοστάσιο κατασκευής φορτηγών οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν το 2% των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου, αλλά καταναλώνουν το 20%, ένα ποσοστό που όπως είπε, πρέπει να αλλάξει.  
«Δεν θα πρέπει να επιμένουμε σε ενεργειακές πηγές του προηγούμενου αιώνα» τόνισε ο κ. Ομπάμα. «Θα πρέπει να αναπτύσσουμε συνεχώς νέες πηγές ενέργειας και γι’ αυτό έχουμε προχωρήσει σε επενδύσεις που έχουν σχεδόν διπλασιάσει την χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε αμερικανούς πολίτες».  

Με τις αγορές να ανησυχούν για τις εντάσεις μεταξύ Ιράν και δυτικών χωρών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η τιμή του αργού πετρελαίου έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες. Η τιμή πετρελαίου ευθύνεται κατά τα 2/3 για την λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης και γι’ αυτό οι οδηγοί στις ΗΠΑ πληρώνουν τώρα τιμές ρεκόρ που αγγίζουν το ένα δολάριο το λίτρο. Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι τιμές θα αυξηθούν περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς αυξάνονται οι μετακινήσεις.  Με πληροφορίες από skai.gr