«Ανησυχητικές» έκρινε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, τις συλλήψεις που ακολούθησαν τις ρωσικές προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ωστόσο, δηλώνει «έτοιμη» να συνεργαστεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο αποκάλεσε «καθαρό νικητή των εκλογών».  «Υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός από ανησυχίες σχετικά με την εκλογή αυτή που θα πρέπει να διερευνηθούν», δήλωσε η Κλίντον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, μετά από συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό της, Ράντοσλαβ Σικόρσκι. 

Η αποστολή των παρατηρητών κατά τη διάρκεια των ρωσικών εκλογών χαρακτήρισε τη διαδικασία της ψηφοφορίας «χειραγωγημένη», με την Ουάσινγκτον να καλεί τη ρωσική κυβέρνηση να κάνει «ανεξάρτητη» έρευνα για τυχόν παρατυπίες. 


«Εξακολουθούμε, επίσης, να ανησυχούμε από τις συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών, που συνέβησαν τη Δευτέρα», υπογράμμισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, αναφερόμενη στις εκατοντάδες συλλήψεις που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης. 


Ωστόσο, συνέχισε η κ. Κλίντον, «οι εκλογές έχουν ορίσει έναν καθαρό νικητή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν». 


Αναφερόμενη και στο θέμα της Συρίας, η κ. Κλίντον υποστήριξε ότι πως η διεθνή κοινότητα εξακολουθεί να θεωρεί πως η Ρωσία θα πρέπει να «ευθυγραμμιστεί» με την άποψή της, προκειμένου να διαδραματίσει θετικό ρόλο και να προσπαθήσει να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία. 


Η Χίλαρι Κλίντον θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέι Λαβρόφ, τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη. Με πληροφορίες από skai.gr