«Εάν δεν επιτεθείτε στο Ιράν μέσα στο 2012 θα σας εφοδιάσουμε με υπερσύγρονα οπλικά σύστήματα» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ΗΠΑ προς το Ισραήλ αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Maariv. Οι ΗΠΑ πρότειναν στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον εφοδιασμό του Ισραήλ με υπερσύγχρονες διατρητικές βόμβες anti bunker και αεροσκάφη ανεφοδιασμού μεγάλων αποστάσεων, εάν δεσμευθεί ότι δεν θα επιτεθεί εναντίον του Ιράν εντός του 2012, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, που επικαλείται πληροφορίες δυτικών διπλωματών και πηγές των υπηρεσιών Πληροφοριών.

Η αμερικανική κυβέρνηση διατύπωσε αυτήν την πρόταση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον στις αρχές της εβδομάδας σε απάντηση του επιχειρήματος της ισραηλινής ηγεσίας ότι δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πλήξει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν επιθυμεί μία άμεση επίθεση κατά του Ιράν, σε αντίθεση με τον Νετανιάχου, κλίμα που αποτυπώθηκε και στη μεταξύ τους συνάντηση.