Στην παροχή μη στρατιωτικής –δηλαδή ανθρωπιστικής– βοήθειας ακόμα και σε τεχνικές συμβουλές προς τους αντιπολιτευόμενους στη Συρία στρέφονται οι ΗΠΑ και η Βρετανία καθώς η διπλωματία αδυνατεί να βρει λύση και συνεχίζεται η εμφύλια σύγκρουση στη χώρα. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δεν απέκλεισε την παροχή επιπλέον τεχνικής βοήθειας προς την αντιπολίτευση στη Συρία. Όπως διευκρίνισε πρόκειται για «τεχνική αρωγή στις ειρηνικές ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης» και βοήθεια σε μη θανατηφόρο υλικό σε αντιπολιτευόμενες ομάδες εκτός της χώρας.

Αναγνώρισε δε ότι θα υπήρχαν «επιμελητειακές δυσκολίες» στην παροχή μιας τέτοιας βοήθειας στις οργανώσεις που βρίσκονται εντός Συρίας και πρόσθεσε ότι για το θέμα η Βρετανία βρίσκεται σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση η χώρα του προκρίνει την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας στη Συρία.

Εξάλλου, την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίο Πανέτα, δήλωσε ότι αποκλείεται μεν μία αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αλλά εξετάζεται η παροχή βοήθειας σε «μη θανατηφόρο υλικό».

Πηγή: in.gr
TAGS