current views are: 1

8 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση20:02

Δύο δυτικοί δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς τους στη Νιγηρία

Δύο όμηροι, ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς στη Νιγηρία ενώ αναμένονταν η επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους.

Δημοσίευση 20:02’
αρθρο-newpost

Δύο όμηροι, ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς στη Νιγηρία ενώ αναμένονταν η επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους.

Δύο όμηροι, ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς στη Νιγηρία ενώ αναμένονταν η επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους. Οι άνδρες, ο Κρις ΜακΜάνους και ο Φράνκο Λαμολινάρα είχαν απαχθεί τον περασμένο Μάιο.

Την επιχείρηση είχαν οργανώσει οι νιγηριανές δυνάμεις ασφάλειας σε συνεργασία με τη Βρετανία μετά από πληροφορίες που έλαβαν για το σημείο όπου βρίσκονταν οι όμηροι.

Όπως εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχαν διατυπωθεί σαφείς απειλές κατά των ομήρων ενώ είχε ανέβει στο Ίντερνετ και απειλητικό βίντεο. Ωστόσο, όπως συνέχισε, δολοφονήθηκαν πριν σωθούν.

Πάντως δεν αποσαφηνίστηκε αν όντως έγινε η επιχείρηση και αν οι δολοφονίες έγιναν κατά τη διάρκεια της.

Μαρτυρίες αυτοπτών ανέφεραν ότι η επιχείρηση θα έγινε στην πόλη Σοκότο στα βορειοδυτικά και ότι το απόγευμα ακούγονταν πυροβολισμοί στην πόλη. Οι δημοσιογράφοι είχαν εμποδιστεί να προσεγγίσουν την περιοχή.

Ο Κάμερον τηλεφώνησε στον Μάριο Μόντι για να τον ενημερώσει για την τραγική κατάληξη της επιχείρησης, ανέφεραν οι ιταλικές Αρχές. Η Ιταλία ενημερώθηκε για την επιχείρηση μόνο όταν είχε αρχίσει, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Νιγηρία δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Οι απαγωγές ξένων, κυρίως εργαζόμενων σε πετρελαϊκές εταιρείες, είναι συχνές τα τελευταία χρόνια στη Νιγηρία.

Πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα