Οι... μητρικές θυσίες για την πολωνή Τζοάνα Κρζίστονεκ άρχισαν πριν καν γεννηθούν τα παιδιά της, αφού έμεινε σε ανάποδη στάση σε διαδικασία τοκετού για διάστημα 75 ημερών προκειμένου να σώσει τις ζωές των δύο πρόωρων εμβρύων της! Η Πολωνή αναγκάστηκε να περάσει το μαρτύριο αυτό μετά την επίσης πρόωρη γέννηση του τρίτου εμβρύου που κυοφορούσε το οποίο και γεννήθηκε νεκρό. Παρ' όλα αυτά, δήλωσε ότι δεν την ενόχλησε.

Τελικά, έπειτα από 2,5 μήνες στις 15 Φεβρουαρίου, γέννησε την Ίνκα και τον Ινιάσι σε κλινική για πρόωρα έμβρυα στο Βρότσλαβ, στην νοτιοδυτική Πολωνία.

Ο επικεφαλής του τμήματος μαιευτικής και πρόωρου τοκετού της κλινικής όπου γέννησε η γυναίκα, Μαριούς Ζίμερ, είπε ότι οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν τις συστολές της, αλλά έκριναν ότι βρίσκεται σε διαδικασία τοκετού μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού, το οποίο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο τοκετός συνήθως διαρκεί από 8 ως 12 ώρες, ενώ μια ολοκληρωμένη κύηση περίπου 40 εβδομάδες. Με την βοήθεια της περίεργης στάσης που πήρε και της ιατρικής φροντίδας, η κύηση για την Ιγκα και τον Ινιάσι διήρκεσε 32 εβδομάδες. Η προσπάθεια όμως της Πολωνής έφεραν αποτέλεσμα, αφού τα νεογέννητα παραμένουν σε ειδικές θερμοκοιτίδες και αναμένεται σύντομα να βγουν από το νοσοκομείο.
Πηγή: dailymail.co.uk