Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Συρία, στις επαρχίες της Ιντλέμπ και της Δαμασκού και στην πόλη Χάμα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 15 άμαχοι, 14 στρατιώτες και πέντε αντάρτες, διευκρίνισε η οργάνωση, αναφέροντας ότι σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στην Ιντλέμπ, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει από την Παρασκευή μεγάλης έκτασης επίθεση.

Νωρίτερα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Κόφι Αναν δήλωσε πως είναι αισιόδοξος, αφού παρουσίασε μια σειρά προτάσεων στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ με τον οποίο συναντήθηκε για δεύτερη φορά. Ο Αναν είπε ακόμα πως η αποστολή του είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας. 

«Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει πρόοδος είναι να γίνουν συμβιβασμοί και υποχωρήσεις. Πρέπει να σταματήσουμε τους σκοτωμούς, την δυστυχία και τις παραβιάσεις που σημειώνονται σήμερα και μετά να υπάρξει χρόνος για μια πολιτική διευθέτηση», πρόσθεσε ο Αναν.