Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσόβου εμπόδισαν τη διέλευση τριών αυτοκινήτων της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex). Η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή αποκαταστάθηκε μετά από διαπραγματεύσεις εκπροσώπων των Σέρβων με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής δύναμης της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) Τζόζεφ Λιντς και τα τρία οχήματα της Eulex επέστρεψαν πίσω στη Γιαγκνένιτσα.  
   
Οι Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσόβου με τα οχήματά τους απέκλεισαν χθες την κυκλοφορία στην περιοχή Ντολιάνι στο δρόμο Ζούμπιν Πότοκ-Ζβέτσαν και εμπόδισαν τα τρία οχήματα της Eulex να κατευθυνθούν προς τη διάβαση Γιάρινιε, στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου - Σερβίας.  
   
Οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι συμφώνησαν με τους εκπροσώπους της KFOR και της Eulex έως την ερχόμενη Τετάρτη να διέρχονται από την περιοχή κάθε μέρα μόνον τρία οχήματα της Eulex, υπό τον όρο να επιβαίνουν σε αυτά μόνον εκπρόσωποι της αποστολής και να μη μεταφέρονται τελωνειακοί των αρχών του Κοσόβου στις διαβάσεις στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου - Σερβίας.  
   
Οι Σέρβοι του βορείου Κοσόβου για έκτη φορά τις τελευταίες μέρες εμπόδισαν την κίνηση των οχημάτων της Eulex.