Τουλάχιστον 300 γυμνοί και ημίγυμνοι ποδηλάτες βγήκαν στους δρόμους της Λίμα στο Περού, διαμαρτυρόμενοι για την ασφάλεια στους δρόμους της πρωτεύουσας.   Οι συμμετέχοντες είπαν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας της απρόσεκτης οδικής συμπεριφοράς στη Λίμα και επέστησαν την προσοχή στους οδηγούς που δεν σέβονται τα δικαιώματά τους.  

Πολλοί ποδηλάτες είχαν γράψει συνθήματα στο σώμα τους. Οι περισσότεροι φορούσαν μόνο τα εσώρουχά τους - ή και καθόλου ρούχα.  

Σύμφωνα με αναφορές το ποδηλατικό κονβόι διέκοψε την κυκλοφορία κατά μήκος 11 χιλιομέτρων στους κύριους δρόμους της πόλης. Πρόκειται για την έβδομη ετήσια διαμαρτυρία γυμνών και «ελαφρά ντυμένων» ποδηλατών στη Λίμα.  

«Αυτό είναι το σώμα μας. Με αυτό, βγαίνουμε στους δρόμους. Δεν έχουμε ένα αυτοκίνητο να μας προστατεύει» σχολίασε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Οκτάβιο Σεγκάρα.  

Οι ποδηλάτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη αποκλειστικών λωρίδων στους δρόμους για τα ποδήλατα. «Βγήκα γυμνός γιατί είναι ένας τρόπος να ενημερωθεί ο κόσμος για τα δικαιώματά μας, για παράδειγμα οι ποδηλατόδρομοι δεν είναι ποτέ ελεύθεροι» είπε οΜιλάγρο Εσκιβέλ.  

Και κατέληξε: «Υπάρχουν πάντα παρκαρισμένα ταξί ή αστυνομικοί που κοιμούνται». Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία το 2011 στο Περού σκοτώθηκαν 2.830 άνθρωποι σε αυτοκινητικά δυστυχήματα.Mε πληροφορίες από tovima.gr
TAGS