Φρικτό θάνατο από ρήξη ορθού εντέρου βρήκε ένας Ρώσος, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακισθεί, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Μία ΜΚΟ κατηγορεί τους αστυνομικούς ότι βίασαν τον κρατούμενο με ένα μπουκάλι σαμπάνιας.

Ο 52χρονος Σεργκέι Ναζάροφ, κάτοικος της πόλης Καζάν στο Ταταρστάν (700 χλμ ανατολικά της Μόσχας) είχε συλληφθεί στις 9 Μαρτίου για ληστεία, και το ίδιο βράδυ είχε παραπονεθεί για πόνους στην κοιλιά, τονίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Νοσηλευθείς την επομένη «για ρήξη ορθού εντέρου», υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, μετά την οποία «έπεσε σε κώμα και εξέπνευσε», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Έρευνα έχει δρομολογηθεί έπειτα από τις καταγγελίες της οικογένειας του θύματος ότι οι αστυνομικοί ευθύνονται για τον θάνατό του, όπως τόνισε στέλεχος της τοπικής διερευνητικής επιτροπής. Πέντε αστυνομικοί διευθυντές και οι πέντε αστυνομικοί του επίμαχου τμήματος έχουν απολυθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ταταρστάν στην ιστοσελίδα του.

Σημειώνεται ότι σκάνδαλα με δράστες αστυνομικούς είναι συχνότατα στη Ρωσία, σε βαθμό που ανάγκασαν πέρυσι τον τότε πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ να διατάξει εκ βάθρων μεταρρύθμιση του σώματος.