Μια νορβηγική οικογένεια ένιωσε... τρόμο όταν ανακάλυψε αυτό που φαίνεται να είναι ένα κομμάτι από μετεωρίτη που διαπέρασε την οροφή του σπιτιού της στο Όσλο, μετέδωσαν σήμερα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης. Σπασμένη στα δύο, η πέτρα βάρους 585 γραμμαρίων πιθανότατα αποσπάστηκε από έναν μετεωρίτη που είχε παρατηρηθεί πάνω από τη Νορβηγία, την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, και προσγειώθηκε στο σπίτι, τότε ακατοίκητο, της οικογένειας Τόμασεν σε λαϊκή γειτονιά στη νορβηγική πρωτεύουσα.

Το αντικείμενο είναι ένα «λατυποπαγές» που έχει σχηματιστεί από διάφορα κομμάτια βράχων, σύμφωνα με τον αστροφυσικό Κνουτ Γιέργκεν Ρεντ Εντεγκαρντ και τη σύζυγό του Αν Μέτε Σάνες, η οποία έχει το πάθος για τους μετεωρίτες.

Είναι ενδεικτικό ότι, ένα γραμμάριο μετεωρίτη από τον Άρη μπορεί να πουληθεί για περίπου 5.000 κορώνες (περίπου 670 ευρώ), σύμφωνα με έναν γεωφυσικό που επικαλείται ο ιστότοπος της εφημερίδας Verdens Gang (VG). Η οικογένεια εκτός του γεγονότος ότι ήταν πολύ τυχερή, μάλλον έκανε την... τύχη της!