Περισσότερι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται άμεσα βοήθεια σε τρόφιμα στο Νίγηρα, καθώς η χώρα αυτή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις, προειδοποίησαν σήμερα ο ΟΗΕ και η μη-κυβερνητική οργάνωση Oxfam.

Οι δύο οργανισμοί στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώουν ότι ανησυχούν για την πρωτοφανή μείωση των αποθεμάτων πολλών οικογενειών αλλά και για τον κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάσταση. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση για τις γυναίκες και τα παιδιά. Κάνουμε έκκληση για μια γρήγορη και συγκροτημένη ανταπόκριση, που θα έχει ως στόχο να προλάβει μη αναστρέψιμες καταστάσεις και να θέσει σε εφαρμογή βιώσιμες λύσεις, είπε ο Φοντέ Εντιάγιε, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Νιαμέι.

Οι οικογένειες υποχρεώνονται να μειώσουν τον αριθμό των γευμάτων, που λαμβάνουν ημερησίως, να πουλάνε τα μέσα παραγωγής τους ή να μεταναστεύουν προς τις αστικές ζώνες ή σε γειτονικές χώρες, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους δύο οργανισμούς, περίπου το 40% των οικογενειών έχουν μετακινηθεί σε άλλες περιοχές αναζητώντας τροφή.

Υπολογίζεται ότι 33.000 παιδιά εγκατέλειψαν για το λόγο αυτό το σχολείο, μόνο στην περιοχή του Τιλαμπερί, στο δυτικό Νίγηρα.

TAGS