Οι συριακές δυνάμεις τοποθετούν νάρκες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και την Τουρκία, σε διαδρομές που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, καταγγέλλει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Η οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι δέχεται πολλές αναφορές για ύπαρξη ναρκοπεδίων από αυτόπτες μάρτυρες και από ανθρώπους που εξουδετερώνουν νάρκες. 

Ένα 15χρονο αγόρι περιέγραψε στην οργάνωση πώς έχασε το πόδι του από νάρκη, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν φίλο του που είχε τραυματιστεί στις επιθέσεις κατά της Μπάμπα Αμρ της Χομς να περάσει τα σύνορα με τον Λίβανο.  
«Βρισκόμουν περίπου 50-60 μέτρα μακριά από τα σύνορα, όταν έσκασε η νάρκη» είπε, προσθέτοντας ότι ο φίλος του πέθανε. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε τη Δαμασκό να σταματήσει άμεσα την τοποθέτηση ναρκοπεδίων, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «στρατιωτικά μη αποτελεσματικό» όπλο που θα οδηγήσει στον θάνατο και τον τραυματισμό πολιτών μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ αναφέρουν ότι περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, πριν από περίπου έναν χρόνο.Πηγή: in.gr