current views are: 1

13 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση13:31

Τον καταδίκασαν σε 6,060 χρόνια φυλάκισης!

Σε 6,060 χρόνια φυλάκισης καταδίκασε δικαστήριο της Γουατεμάλα πρώην στρατιώτη, για την ανάμειξη του στη σφαγή 201 ανθρώπων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.  

Δημοσίευση 13:31’
αρθρο-newpost

Σε 6,060 χρόνια φυλάκισης καταδίκασε δικαστήριο της Γουατεμάλα πρώην στρατιώτη, για την ανάμειξη του στη σφαγή 201 ανθρώπων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.  

Σε 6,060 χρόνια φυλάκισης καταδίκασε δικαστήριο της Γουατεμάλα πρώην στρατιώτη, για την ανάμειξη του στη σφαγή 201 ανθρώπων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.   Ο Pedro Pimentel Rios, 55 ετών σήμερα, εκδόθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ πριν από ένα χρόνο. Είναι ο πέμπτος πρώην στρατιώτης που καταδικάζεται για τις δολοφονίες στο χωριό DOS Erres το 1982.   

Η ποινή είναι καθαρά συμβολική, καθώς στην πραγματικότητα το μέγιστο όριο είναι 50 χρόνια κάθειρξης. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας νέας προσπάθειας για την αντιμετώπιση όσων εμπλέκονται σε αγριότητες του εμφυλίου πολέμου.   

Η σφαγή στο χωριό Dos Erres ήταν ένα από τα πιο βίαια επεισόδια στα 36 χρόνια πολιτικής διαμάχης της Γουατεμάλα.   
Μια ειδική στρατιωτική μονάδα, γνωστή ως Kaibiles, εισέβαλεε στο χωριό καθώς υποψιάζονταν ότι οι κάτοικοι υποστήριζαν και προφύλασσαν αριστερούς αντάρτες.   

Για περισσότερες από τρεις ημέρες, οι στρατιώτες σκότωναν συστηματικά εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά και στη συνέχεια πετούσαν τα πτώματά τους στα φρεάτια.   

Ο Pedro Pimentel, που αρνείται κάθε ανάμειξη στη σφαγή, καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση για το θάνατο κάθε χωρικού και σε άλλα 30 χρόνια για έγκλήμτα κατά της ανθρωπότητας.


σχετικα αρθρα