Τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν, ενώ το κλίμα έμοιαζε ελαφρύ και αδιαμφισβήτητα φιλικό στην συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον νεοεκλεγέντα ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον (κατά πάσα πιθανότητα) μέλλοντα πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με ένα άτυπο πρωτόκολλο, ο Καβαλιέρε θα έπρεπε στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την παραίτησή του τον Νοέμβριο να παραχωρήσει μία τηλεοπτική συνέντευξη, εκείνος προτίμησε να παρακάμψει αυτό το στάδιο και να εμφανιστεί σε ρωσικό χειμερινό θέρετρο με δύο από τα πιο ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, στο πλαίσιο «ιδιωτικής επίσκεψης» όπως ανέφεραν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Μπερλουσκόνι θεωρεί τον Πούτιν προσωπικό του φίλο και μετά τη βόλτα τους για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Καρασνάγια Πολγιάνα της νότιας Ρωσίας έκατσαν μαζί για φαγητό. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός φορούσε φόρμα του σκι με τη ρωσική σημαία και το έμβλημα της Ρωσίας.

Αν και ο Πούτιν έχει μάλλον ευμετάβλητές σχέσεις με τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες, πάντοτε φαινόταν να απολαμβάνει μία ιδιαίτερη φιλία με τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος σύμφωνα με έγγραφα διαβαθμισμένης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αμερικανών διπλωματών που διέρρευσαν στην ιστοσελίδα Wikileaks, θεωρείται «φερέφωνο» του Πούτιν στην Ευρώπη, σχέση από την οποία φέρεται «να έχει επωφεληθεί σημαντικά».