Τα περισσότερα από τα παιδιά στα Παλαιστινιακά Εδάφη που φυλακίζονται σε ισραηλινές φυλακές κάθε χρόνο υποφέρουν από εφιάλτες, νυχτερινή ακράτεια και άγχος μετά την απελευθέρωση, αναφέρεται σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Save the Children (Σώστε τα Παιδιά).
Από το 2000 ο ισραηλινός στρατός έχει φυλακίσει περισσότερα από 8.000 παιδιά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και έχει δικάσει παιδιά ηλικίας ακόμη και 12 ετών σε στρατοδικεία, τα περισσότερα με την κατηγορία ότι έριξαν πέτρες.

Το 98% των παιδιών που κρατήθηκαν υπέστησαν βία, είτε σωματική είτε λεκτική, από Ισραηλινούς στρατιώτες, δήλωσε ο σύμβουλος προγράμματος της οργάνωσης Εγιάντ αλ Αράτζ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Δυτική Όχθη.

Σημείωσε ότι η δοκιμασία αυτή άφησε ψυχολογικά τραύματα σε σχεδόν όλα αυτά τα παιδιά και πρόσθεσε ότι πάνω από το 90% των παιδιών υπέφερε από μετατραυματική διαταραχή άγχους.

Τα παιδιά υποφέρουν μεταξύ άλλων «από μετατραυματική διαταραχή άγχους, φόβο να βγουν από το σπίτι, επιπροσθέτως των ψυχολογικών συμπτωμάτων, που έχουν όπως οι κρίσεις άγχους και οι εφιάλτες. Οι οικογένειες γίνονται υπερπροστατευτικές και αρνούνται να αφήσουν τα παιδιά να βγουν από το σπίτι», καταλήγει η έκθεση.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, δηλώνει ότι η ρίψη πετρών είναι ένα σοβαρό αδίκημα, που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς ή ακόμη και το θάνατο ανθρώπων.

Πηγή: in.gr