current views are: 1

14 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση05:47

Εθνικό πένθος στο Βέλγιο για τα 22 αγγελούδια που χάθηκαν στο τούνελ θανάτου! (vid)

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί το Βέλγιο μετά το χειρότερο αυτοκινητιστικό δυστύχημα των τελευταίων 30 ετών το οποίο στέρησε τη ζωή σε 28 Βέλγους πολίτες, εκ των οποίων οι 22 νεκροί είναι παιδιά. Μπροστά στο θέαμα των αθώων θυμάτων λύγισαν οι διασώστες. 

Δημοσίευση 05:47’
αρθρο-newpost

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί το Βέλγιο μετά το χειρότερο αυτοκινητιστικό δυστύχημα των τελευταίων 30 ετών το οποίο στέρησε τη ζωή σε 28 Βέλγους πολίτες, εκ των οποίων οι 22 νεκροί είναι παιδιά. Μπροστά στο θέαμα των αθώων θυμάτων λύγισαν οι διασώστες. 

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί το Βέλγιο μετά το χειρότερο αυτοκινητιστικό δυστύχημα των τελευταίων 30 ετών το οποίο στέρησε τη ζωή σε 28 Βέλγους πολίτες, εκ των οποίων οι 22 νεκροί είναι παιδιά. Μπροστά στο θέαμα των αθώων θυμάτων λύγισαν οι διασώστες.  Το τροχαίο συνέβη χθες το βράδυ στις 21.14 τοπική ώρα στο Βαλέ της Ελβετίας όταν το μοιραίο λεωφορείο με τους μαθητές δύο σχολείων του Βελγίου κατευθυνόταν προς την πόλη Σιόν. Το πούλμαν προσέκρουσε μετωπικά με υψηλή ταχύτητα στα τοιχώματα του τούνελ στην πόλη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, με αποτέλεσμα 22 παιδιά -ηλικίας 12 ετών- να χάσουν τη ζωή τους και άλλα 24 να τραυματιστούν. Τρία από τα παιδιά που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση. Η κατάσταση πολλών άλλων θεωρείται κρίσιμη. Μεταξύ των 52 επιβατών του λεωφορείου ήταν και δέκα παιδιά που κατάγονται από την Ολλανδία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. 

«Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο και κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα μετά την τρομερή καταστροφή.  

Οριμένοι από τους πιο έμπειρους διασώστες από όσους έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους λύγισαν μπροστά στο θέαμα του λεωφορείου και σε εκείνο των νεκρών και τραυματισμένων παιδιών. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός από τους διασώστες που κατέφτασαν πρώτοι στο σημείο του δυστυχήματος και περιέγραψαν τη σχεδόν απόκοσμη ατμόσφαιρα. «Δεν ακούγονταν ούτε καν παιδικές κραυγές. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα παιδιά έχουν υποστεί τέτοιο σοκ που είναι ανίκανα να μιλήσουν. Πάνω από όλα, εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη φρίκη είναι τα τραύματα.»

Ενας άλλος διασώστης δήλωσε ότι όσοι ήταν πιο ελαφρά τραυματισμένοι είχαν σκαρφαλώσει έξω από το όχημα ωσότου φτάσει βοήθεια, όμως εκείνοι που ήταν εγκλωβισμένοι παρουσίαζαν ένα φρικτό θέαμα. «Τα πόδια τους ήταν ένα χάλι. Είναι εξαιρετικά αγχωτικό να βλέπει κανείς όλα αυτά τα μέλη που έχουν συνθλιβεί μετά τη σύγκρουση.», είπε, ενώ αποκάλυψε ότι πολλά από τα θύματα είχαν παραμορφωθεί τόσο φρικτά εξαιτίας του δυστυχήματος που δεν θα είναι δυνατό να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους χωρίς τεστ DNA.

Δύο αεροσκάφη του βελγικού στρατού μετέφεραν τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στην Ελβετία. Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης υποδέχτηκε τους γονείς στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ όπου αποφειώθηκαν τα δύο αεροσκάφη.  


   

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στην Ελβετία. «Θα ήθελα ως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου προς τους βέλγους φίλους μας… Φανταζόμαστε τις οικογένειες, την οδύνη τους… δεν υπάρχει φοβερότερη τραγωδία… φυσικά, οι γαλλικές αρχές θα σταθούν στο πλευρό των βελγικών αρχών για να τις βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειασθεί», δήλωσε.  

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο πρόεδρος απευθύνει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ελβετία. Η απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, τόσο νέων ραγίζει την καρδιά», προσθέτει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τόμι Βίτορ.


σχετικα αρθρα