current views are: 1

14 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση13:43

Επέμβαση ΗΠΑ- Ισραήλ στο Ιράν έως το τέλος του έτους «βλέπει» η Μόσχα

Θέμα μηνών είναι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δημοσίευση 13:43’
αρθρο-newpost

Θέμα μηνών είναι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Θέμα μηνών είναι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν θα σημειωθεί ώς το τέλος του 2012, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Κομμερσάντ», η οποία επικαλείται το στέλεχος του ρωσικού ΥΠΕΞ.  «Η επέμβαση θα συμβεί έως το τέλος του χρόνου.

Οι Ισραηλινοί, στην πράξη, εκβιάζουν τον Ομπάμα. Είτε θα υποστηρίξει τον πόλεμο, είτε ο ίδιος θα στερηθεί την υποστήριξη (του ισχυρού εβραϊκού λόμπι)», – φέρεται να αναφέρει ο διπλωμάτης στην εφημερίδα.   

Επιπλέον
, η εφημερίδα τονίζει, πως κατά την διάρκεια των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Νέα Υόρκη μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Σεργκέι Λαβρόφ, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ μετέφερε στο ρώσο ομόλογό της την παράκληση να πληροφορήσει τις ιρανικές αρχές, πως οι αναμενόμενες για τον Απρίλιο διαπραγματεύσεις με το Ιράν είναι η τελευταία ευκαιρία για την Τεχεράνη να αποφύγει τον πόλεμο.   

Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει εκπονήσει σχέδιο σε περίπτωση που το Ιράν δεχτεί επίθεση ανέφερε ο διπλωμάτης στη ρωσική εφημερίδα.

Πηγή: skai.gr


σχετικα αρθρα