Το δυστύχημα στην ελβετική σήραγγα περιλαμβάνεται πλέον στη λίστα με τα πλέον πολύνεκρα τροχαία που έχουν σημειωθεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.  Την μακάβρια «πρωτιά« κατέχει η ταυτόχρονη πτώση ενός λεωφορείου και τριών ΙΧ αυτοκινήτων στον ποταμό Ντούρο της Πορτογαλίας, στις 4 Μαρτίου 2001, όταν κατέρρευσε μία σιδερένια γέφυρα του 19ου αιώνα. Από την πτώση της παρασύρθηκαν στον υγρό τους τάφο 59 άνθρωποι.   

Στους 45 έφτασαν οι νεκροί από την σύγκρουση αμαξοστοιχίας με λεωφορείο σε σιδηροδρομική διάβαση κοντά στην πόλη Μαργκανετς, στην Ουκρανία, στις 12 Οκτωβρίου 2010. Συνέβη στις 8.30 το πρωί (τοπική ώρα) και υπεύθυνος θεωρήθηκε ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος σκοτώθηκε.   

Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη 42 άνθρωποι πνίγηκαν από πτώση λεωφορείου γεμάτου επιβάτες σε ποτάμι, στις 13 Μαίου 2000.  

Στη Γαλλία 28 άνθρωποι, οι περισσότεροι γερμανοί τουρίστες, σκοτώθηκαν στις 17 Μαίου 2003 όταν λεωφορείο που τους μετέφερε ξέφυγε από το οδόστρωμα σε στροφή αυτοκινητόδρομου και κατάληξε αναποδογυρισμένο σε χαντάκι. Την ώρα του δυστυχήματος έπεφτε καταρρακτώδης βροχή και η ορατότητα ήταν χαμηλή.  

Επίσης 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 6 Ιουνίου 2000 στην Ισπανία, έξω από την πόλη Σορία στα βόρεια της χώρας, σε σύγκρουση λεωφορείου που μετέφερε νεαρούς με φορτηγό αυτοκίνητο.  

Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000.000 άνθρωποι έχουν είτε σκοτωθεί είτε τραυματισθεί σοβαρά σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα στην Ευρώπη κατά τη δεκαετία 2000 - 2009, για την οποία υπάρχουν στατιστικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τρίτα των τροχαίων συγκρούσεων λαμβάνουν χώρα σε περιφεριακά και τοπικά οδικά δίκτυα, και όχι στις μεγάλες εθνικές και διεθνείς οδικές αρτηρίες.