current views are: 1

14 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση14:14

Ξεμπροστιάζει τη Goldman Sachs πρώην διευθυντής της!

Τα «άπλυτα» της Goldman Sachs στη φόρα έβγαλε πρώην υψηλόβαθμό στέλεχός της, με ανοικτή επιστολή του, με την οποία ανακοίνωσε και την παραίτησή του.

Δημοσίευση 14:14’
αρθρο-newpost

Τα «άπλυτα» της Goldman Sachs στη φόρα έβγαλε πρώην υψηλόβαθμό στέλεχός της, με ανοικτή επιστολή του, με την οποία ανακοίνωσε και την παραίτησή του.

Τα «άπλυτα» της Goldman Sachs στη φόρα έβγαλε πρώην υψηλόβαθμό στέλεχός της, με ανοικτή επιστολή του, με την οποία ανακοίνωσε και την παραίτησή του. Ο λόγος για τον πρώην -πλέον- εκτελεστικό διευθυντή της περιβόητης τράπεζας, Γκρεγκ Σμιθ, ο οποίος ξεμπροστιάζει την Goldman Sachs με επιστολή που δημοσιεύεται στους New York Times και στην οποία χαρακτηρίζει το εργασιακό περιβάλλον στον χρηματοπιστωτικό κολοσσό ως «τοξικό».

Ο Σμιθ δούλεψε για την τράπεζα για 12 χρόνια γράφοντας μεταξύ άλλων ότι η αυτή «ενδιαφέρεται περισσότερο να βγάζει χρήματα για τον εαυτό της παρά για τους πελάτες της».

Παράλληλα, γράφει οι υπάλληλοι της τράπεζας δείχνουν ελάχιστο σεβασμό στους πελάτες, μη διστάζοντας να τους αποκαλούν στα ενδοεταιρικά e-mail «μαριονέτες».

Ο Σμιθ, o οποίος ήταν επικεφαλής των αμερικανικών εταιρικών ομολόγων της Goldman Sachs στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, γράφει μεταξύ άλλων ότι «αρρωσταίνει από τον τρόπο με τον οποίο στελέχη της τράπεζας περιγράφουν ότι ξέσκισαν τους πελάτες τους»!

Παράλληλα κατακρίνει έντονα τον διευθύνοντα σύμβουλο Λόιντ Μπλανκφέιν (αριστερά στη φωτό), όπως και τον πρόεδρο Γκάρι Κον (δεξιά), κάνοντας λόγο για ηθική παρακμή της εταιρείας η οποία μπορεί να απειλήσει «την μακροπρόθεσμη επιβίωσή της».

Η Goldman Sachs σε ανακοίνωση-απάντηση εμφανώς… σαστισμένη τόνισε ότι διαφωνεί με τους ισχυρισμούς του πρώην στελέχους της. «Κατά την άποψή μας θα είμαστε επιτυχημενοι μόνο εάν είναι και οι πελάτες μας. Αυτή είναι η βασική αλήθεια για το τι σκεφτόμαστε για εμάς».

Υπενθυμίζεται ότι η περιβόητη τράπεζα που κατά πολλούς κινεί παγκοσμίως τα νήματα σε αγορές και κυβερνήσεις, έχει κατηγορηθεί ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αμφιλεγόμενη είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη...

Β.Β.


σχετικα αρθρα