Η Μισέλ Ομπάμα, η Πρώτη Κυρία της Αμερικής, θα είναι εκείνη που θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον Ιούλιο και μάλιστα θα δώσει το παρών στην τελετή έναρξης, στην παρέλαση των ομάδων.   Η Ομπάμα ανακοίνωσε τον ρόλο που θα έχει στους Ολυμπιακούς, κατά την επίσκεψή της στο Λονδίνο και τη συνάντηση που είχε με τη σύζυγο του βρετανού πρωθυπουργούΣαμάνθα Κάμερον.  

Η Πρώτη Κύρια των ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψή της αυτή, βρήκε την ευκαιρία να προωθήσει την καμπάνια της με τίτλο «Ας προχωρήσουμε» η οποία αφορά την εθνική επιδημία των ΗΠΑ στην παιδική παχυσαρκία.  

Επίσης, σε ομιλία της παρότρυνε τους αθλητές να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς όπως δήλωσε «η Ολυμπιακή θρησκεία αναφέρει ότι το πιο σημαντικό πράγμα … δεν είναι να κερδίσεις, αλλά να λάβεις μέρος και αυτό δεν σημαίνει απλώς να κάθομαι και να παρακολουθώ, αυτό σημαίνει να δραστηριοποιηθώ και να γίνω ενεργό μέλος.»  
Ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει εντός των προσεχών μηνών τα μέλη της αντιπροσωπείας τα θα συνοδεύουν την Ομπάμα στο Λονδίνο.  

Nα σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Την αρχή είχε κάνει ηΧίλαρι Κλίντον το 1994 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νορβηγίας και ακολούθησε ηΛόρα Μπους να αποτελεί την επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στους Χειμερινούς του Τορίνο το 2006.


Πηγή: tovima.gr