Στις 47.000 ανέρχονται πλέον οι Βρετανίδες που φέρουν τα επικίνδυνα εμφυτέυματα της γαλλικής εταιρείας PIP, αφού κατά την επανεκτίμηση του αριθμού, το υπουργείο Υγείας της χώρας διαπίστωσε ότι εμπλέκονται άλλες 7.000. Το Βρετανικό Υπουργείο επανεκτίμησε τον αριθμό των γυναικών που αφορά το ζήτημα αυτό, μετά από νέες πληροφορίες από τις γαλλικές Υγειονομικές Αρχές.

Οι 7.000 γυναίκες, οι οποίες αρχικά πίστευαν ότι μόνο τα εμφυτεύματα της PIP τα οποία είχαν τοποθετηθεί μετά το 2001 περιέχουν γέλη σιλικόνης για βιομηχανική χρήση που χρησιμοποιήθηκε δολίως από την PIP, δήλωσαν αυτήν την εβδομάδα ότι τα εμφυτεύματα PIP που κατασκευάστηκαν πριν από το 2001 θα μπορούσαν να περιέχουν επίσης την επίμαχη γέλη.

Ο υπουργός Υγείας Άντριου Λάνσλεϊ. τόνισε ότι «η γαλλική ρυθμιστική αρχή επιβεβαίωσε την εβδομάδα αυτή ότι οι εγκληματικές δραστηριότητες του Γάλλου κατασκευαστή PIP μπορεί να αφορούν περισσότερες γυναίκες. Αυτές οι γυναίκες είναι θύματα μιας δόλιας εταιρείας και ξέρω ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία».