Οι ΗΠΑ διέψευσαν πληροφορία την οποία μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε ζητήσει από τη Ρωσία να προειδοποιήσει το Ιράν ότι έχει την τελευταία ευκαιρία του για την επίλυση μέσω της διπλωματίας της διένεξης για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Η Kommersant έγραψε την Τετάρτη ότι «οι Αμερικανοί επιμένουν πως η συνάντηση είναι η τελευταία ευκαιρία για την Τεχεράνη».

Όπως δήλωσε πηγή στην Kommersant, «μία τέτοια θέση εκφράστηκε από την Χίλαρι Κλίντον στις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ. Ζήτησε επίσης από τον Ρώσο συνάδελφό της να περάσει το μήνυμα αυτό στις ιρανικές Αρχές, με τις οποίες η Ουάσιγκτον δεν έχει κανένα σύνδεσμο». (Οι ΗΠΑ δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν εδώ και τρεις δεκαετίες).

Πάντως ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς είπε ότι δεν μπορεί «ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει» τις πληροφορίες της Kommersant.

Και οι ΗΠΑ την πλευρά τους διέψευσαν την την πληροφορία. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ:«Η υπουργός δεν απηύθυνε προειδοποίηση προς τους Ιρανούς».

Πηγή: in.gr
TAGS