Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας σε περιοχές σε ολόκληρο το Μπαχρέιν χθες, στην πρώτη επέτειο της εκστρατείας καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον του κινήματος που αξίωνε εκδημοκρατισμό στο βασίλειο του Αραβικού Κόλπου. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι νέοι και αστυνομικοί τέθηκαν αντιμέτωποι σε σιιτικές περιοχές περιλαμβανομένων των χωριών Σίτρα, Ντιράζ, Μαλκίγια, Σάαρ, Τζιντχάφς, Τούμπλι και Μπιλάντ αλ Καντίμ, που βρίσκονται σχεδόν όλα εκτός της πρωτεύουσας, Μανάμα.

Οι αστυνομικοί – στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι σουνίτες – έκαναν χρήση δακρυγόνων, βλημάτων με περίβλημα από καουτσούκ και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες. Παρόμοια επεισόδια επαναλαμβάνονται εδώ και μήνες.

Οι συγκρούσεις είχαν περισσότερη ένταση από όση συνήθως εξαιτίας της επετείου της βίαιης καταστολής των περυσινών διαδηλώσεων. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για αρκετούς τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές, οι οποίοι χτυπήθηκαν απευθείας από κάνιστρα δακρυγόνων.