«Τα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Οικονομικών να παραιτείται λόγω διαφωνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημειώνει πως ο υπουργός Οικονομικών υπέβαλε πριν λίγες ημέρες την παραίτησή του στον πρόεδρο Χριστόφια «αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας».   Ταυτόχρονα, την Δευτέρα ανακοινώνεται επίσημα ανασχηματισμός στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια.
   
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ήταν φυσικό, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών επέμενε στην παραίτησή του και τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την έκανε αποδεκτή», καταλήγει η δήλωση.  
   
Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Βάσος Σιαρλής, στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου και πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.   
   
Από το κυβερνητικό σχήμα θα αποχωρήσει, επίσης, η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου και στη θέση της αναμένεται να τοποθετηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να αναλάβει η τέως δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου.